Mitt 2015 - del 2

Glömde att skriva en grej som hände i april, Moa fick sina kattungar. De små hulliganerna, så små dom var då. Nu är Mynta lika stor som Moa liksom. Men hon kommer alltid att vara min bebis♥ 
 
Maj: Ella höll sig oftast på mattan och stegrade sig inte så högt längre. Men hon stegrade fortfarande, vi tävlade lite 80 och 90 klasser. Hon stegrade sig mitt i banan, så vi drog åt oss lite tidsfel och fick även 4 fel vissa gånger. trots att vi inte rev eller stannade. Men det var så olika hur dommarna bedömde, vissa gjorde inget medan andra gav oss 4 fel för istadighet/olydnad. 
 
Efter ett flertal tävlingar på 90 centimeters höjd så bestämde vi oss för att efteranmäla till en LB - 100 cm. Vi hade då tränat på den höjden sen mitten av april. Framhoppning gick bra, allt gick bra. Fram tills att vi skulle starta. Utsläppet ppnad precis är jag rider förbi, och Ella som vid den tiden fortfarande kastade sig ut genom varje dörrhål eller grind som hon hittade försökte såklart göra det. Hon stegrade sig, reält. Flera gånger innan jag fick ordning på henne. Vi kom över tre hinder, som hon förövrigt var två decimeter över. Innan hon stannade. Så snabbt åkte vi till Sven och kollade upp henne. Hon hade "vrickat" sig under framknät, troligvis när hon stegrade sig. Hon fick behandling och det skulle läka under natten. 
 
Vi fortsätte tävla våra 90 cm resten av månaden och gjorde det bra. Jag hade även min första terrängträning med Ella, gick jättebra. Vi startade även stilteräng i p70 och kom tvåa med 7 poäng. 
 
Ubbe blev av med sina framskor i början av månaden och var ganska ömfotad hela maj, då han nu gick helt barfota. Så han reds inte överdrivet mycket, men han var glad ändå. 
Från vår första 1m tävling i år, där jag trillade av hehe. Men kolla hur hon hoppar? 
 
Juni: 
Då hände det inte så mycket faktiskt, det är inte så många tävlingar då. Det blev en lagtävling i LC men annars så var det en normal månad. Hon hade nästan helt och hållet slutat stegra och var en allmänt glad häst igen. Vi tränade på som vanligt, kom upp i höjderna igen. Hoppade då hinder på 115 utan några som helst problem. 
 
Ubbe gick på sommarbete och var ute 24 timmar varje dag, rund och glad blev han. Jag red honom i bara halsring några gånger. Det gick faktiskt riktigt bra hahaha, roligt var det också. Man kanske ska testa igen? Det blev även två års jubileum med Ubbis här♥
 
Jag var även borta i Italien en vecka i slutet på månaden, det var väldigt varmt kan jag nu säga. Nästan för varmt cx
 
Juli: 
Ett år med Ella den första juli, efter det åkte vi ned till Skåne - Till Skyrup Country Club och deras ridläger. Vi var där en vecka och hoppade massor. Banor på 110 flög vi över, vi hoppade våra första språng på 125 på vändigt länge. Det var faktiskt senaste gången vi hoppade det hehe. Hade derbyträning och jag träffade en massa härliga människor. 
 
Vi åkte hem, och debuterade i LB+ Som då var 105. O de gjorde hon så fint, vi fick ett ned i omhoppningen pga mig. 3 hundradelar från placering. Även med 4 fel. Vi terrängtärnade igen, hoppade då enstaka hinder på 110-120/130 kanske om man räknar med häcken på toppen. 
Hade vår första riktiga fälttävlanstävling. 60% i dressyren, nolla i hoppningen och terärngen. 
 
Ubbe gick kvar på sommarbete och reds av Valdine, jag red honom lite. Vi myste mest och red ut, hoppade lite. Busridning mest. 
 
Min dator gick även sönder här. 
 
 
 
Visa fler inlägg